Használd te is!

Manapság egyre több helyről lehet hallani, hogy kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a szemét hegyekre, a szemét elhelyezésre, a hulladék gazdálkodásra és amit csak lehet újra kell hasznosítani, már nem a gyerekeink és unokáink környezete és egészsége miatt, hanem bizony a saját magunk egészsége és az éghajlati változások miatt. Régen el nem lehetett olyat képzelni, hogy egész télen nem esik a hó, enyhe az idő, tavasszal azonban, húsvét idején, akár még áprilisban is a hó lepi el az országot. Nem beszélve az aszájról vagy a rendkívül csapadékos, áradás sújtotta területekről, melyek néhány esetben akár a fennmaradásért küzdenek. Rengetegen érzik a saját bőrükön, hogy már nem a jövő nemzedékének élete a kérdés, hanem bizony a saját magunk bőrén érezzük a nemtörődömségünk eredményét.

Talán pontosan emiatt kezdtek el egyre többen figyelni arra, hogy mit hogyan dobnak a szemetesbe, és egyre több helyen bizony ténylegesen nagy figyelmet kap az újrahasznosítás és mint ilyen formán a szelektív hulladék gyűjtés. Most pedig hála a jó égnek itthon is egyre nagyobb teret hódít a használt sütőolaj gyűtjtők köre. Az eQka csapata például hihetetlen profi és egyszerű formában segít akár intézményi, akár háztartási szintű használt sütőolaj elhelyezésében bárkit, aki fontosnak tartja nem csak a jövőjét, hanem már a jelenét is, a természet és az éghajlat szintjén is.

Próbáld ki Te is ezt a nagyon egyszerű és gyors megoldást a használt zsiradék elhelyezésére. Megmondom őszintén, hogy egyre nagyobb szerepe lesz ezeknek az apró lépéseknek is abban, hogy környezetünk, otthonunk és életterünk meg tudjon maradni a normális, általunk megszokott formában. És lehet, hogy nem tudjuk már megállítani a dominók dőlését a környezetvédelem terén, mint sok tudós állítja, de legalábbis meg kell próbálni én azt tartom. Használd te is, tégy te is kicsit a mindennapi környezetünk fennmaradásáért.