Agancs túra

Hazánk bővelkedik természeti kincsekben. Ilyen szempontból mi, a lakosság el vagyunk kényeztetve, mert válogathatunk a szabadidős tevékenységek közül, amit a természetben, jó levegőn végezhetünk.

Nekem személy szerint, és családtagjaimnak is több kedvenc tevékenységünk van, amit a szabadban végezhetünk. Ilyenkor feltöltődünk, és a hétköznapokban várjuk azokat a lehetőségeket, amit a családtagokkal együtt tudunk folytatni.

Rengeteget járjuk az ország fürdőit, hiszen Európa gyógyvizeinek, hév vizeinek jelentős része hazánkban található. Ezekben a fürdőkben a kicsik és nagyok egyaránt megtalálják azokat a tevékenységeket, melyeknek a legjobban tudnak örülni, melyek a legtöbb boldogságot okozzák számukra.

Nagyon szeretünk a vidéki apró falvakba ellátogatni, ahol a régmúlt eseményei, tevékenységei köszönnek ránk. Ilyen alkalmakkor ismerkedünk a régi paraszti élet hétköznapjaival, ünnepnapjaival. Szinte rabul szokták ejteni a családtagokat a régi hagyományos építkezési formák, a régi népszokások, a népi foglalkozások, a hagyományos ételek.

A legkedvesebb azonban mindenki számára a túrák, kirándulások, amikor végre kiszabadulhatunk a városi forgatagból, de akár a falusi házak közül, és barangolhatunk a természet lágy ölén.

Számtalan helyen jártunk már a Mátra és a Cserhát hegységek hegyei, lankái között. Minden évszakban szervezünk kirándulásokat, évszakonként más-más céllal. Tavasszal több lehetőségünk is van, mert van, amikor ibolya túrát szervezünk, van, amikor kilátókat látogatunk, de van, amikor a nagytestű növényevőink, a szarvasok elhullatott agancsait igyekszünk felkutatni több-kevesebb sikerrel.

Nehéz ezeket az agancsokat megtalálni, mert színükkel szinte teljesen beleolvadnak környezetükbe. Ennek ellenére, sikerül azért találni egy-két igén szép darabot is. Utolsó alkalommal, amikor találtunk egy szép példányt, le szerettem volna fényképezni, de a telefonom kamerája elromlott.

A xiaomi szerviz munkatársai a kapcsolatfelvételtől számított fél órán belül kicserélték a hibás alkatrészt.